Økologiske sødlupiner med deres hvide, nyreformede frø er en hjemmehørende balstfrugt og dyrkes i Tyskland. Deres dyrkning er særligt bæredygtig. Den tilfredsstillende plante, der gerne dyrkes på grund af sine jordforbedrende egenskaber, binder meget kvælstof med sine lange rødder og kræver derfor ingen gødning. Lupiner smager let nøddeagtigt og ligner i deres næringsstofsamling sojabønnen, men indeholder betydeligt mindre fedt. De er meget proteinrige og indeholder alle vigtige aminosyrer, hvilket gør lupinproteinet særligt værdifuldt. Deres høje indhold af ballaststoffer gør dem også til en værdifuld ingrediens ikke kun i den vegetariske og veganske køkken. De hele bønner egner sig til gryderetter, antipasti, curryer eller finurligt krydret som pålæg. Kværnet som
Økologisk sødlupinemel er de også en populær ingrediens i bolognese og bratlinger. Vidste du, at ikke alle lupiner er spiselige? Kun sødlupinen er egnet til menneskeforbrug. Dens vildtvoksende slægtninge indeholder giftige bitterstoffer, alkaloider.