Økologiske sødlupiner med deres hvide, nyreformede frø er en hjemmehørende balstfrugtdyrkning og dyrkes i Tyskland. Deres dyrkning er særligt bæredygtig. Den tilfredsstillende plante, der gerne dyrkes på grund af sine jordforbedrende egenskaber, binder meget kvælstof med sine lange rødder og kræver derfor ingen gødning. Lupiner har en let nøddeagtig smag og ligner i deres næringsstofsammensætning sojabønnen, men indeholder betydeligt mindre fedt. De er meget proteinrige og indeholder alle vigtige aminosyrer, hvilket gør Lupinproteinet særligt værdifuldt. Deres høje indhold af ballaststoffer gør dem til en værdifuld ingrediens ikke kun i den vegetariske og veganske køkken. De hele bønner egner sig til gryderetter, antipasti, curryer eller finurligt krydret som pålæg. Kvalt som
Økologisk sødlupinemelet er de også en populær ingrediens til bolognese og frikadeller. Vidste du, at ikke alle lupiner er spiselige? Kun sødlupinen er egnet til menneskeføde. Dens vildtvoksende slægtninge indeholder giftige bitterstoffer, alkaloider.